Bromma IF söker huvudtränare till våra juniorer - Tryck här för mer info!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

Välkommen till vår förening!

Här på hemsidan hittar du massor av matnyttig och bra information om det mesta som rör Bromma IF. T.ex. hur du anmäler sig till: sommarens roligaste Friidrottsskola, funktionärsuppdrag eller nästa tävling. Vill du börja träna friidrott? Besök vår Börja träna-flik! 

 
I nyhetsflödet publicerar vi löpande vad som händer i föreningen. Har du något roligt att berätta från en träning, tävling eller social aktivitet med Bromma IF? Skriv ett par rader, bifoga bilder och mejla oss på kansliet, så publicerar vi det här på hemsidan (kan även postas på Facebook, Instagram eller LinkedIn).
 
Följ gärna vår Facebook-sida och Instagram för nyheter! 

Hälsningar 
Bromma IF
 
Glad påsk önskar Bromma IF
2024-03-28 09:00

Bromma IF önskar alla medlemmar en glad påsk! 

Efter påsk börjar utomhussäsongen på riktigt! Vi inväntar fortfarande besked från idrottsförvaltningen gällande vilka arenor och tider vi fått för 2024. Tillsvidare fortgår arbetet med fördelning av tider och alla grupper kommer inom kort att få ett förslag på träningstider - håll utkik!

Vi hoppas på en riktigt fin utomhussäsong! 

Svenska Friidrottsförbundets Förbundsårsmöte 2024
2024-03-26 23:07
Omvald SvFF ordförande Johan Storåkers till vänster i bild

Den 22-24 mars gick Svensk Friidrotts Förbundsårsmöte 2024 av stapeln som denna gång hölls i Uddevalla.
På plats var ca 130 ombud och delegater varav ett 20-tal representanter från vårt distrikt Gotland-Stockholms Friidrottsförbund - däribland Bromma IF ingick och representerades av vår ordförande  Simon Bjernerup.

Förbundsårsmötet leddes av Karl-Erik Nilsson (tidigare ordförande Svenska Fotbollsförbundet och Riksidrottsförbundet)
Under möte omvaldes b.la. Johan Storåkers till Friidrottsförbundets ordförande till en tid av ett år.
En allmän stadgeöversyn som bearbetats sedan f.g. förbundsmöte 2023 klubbades igenom med ambition att kunna ge föreningar en större insyn och möjlighet att påverka förbundets verksamhet, samt en ökning i medlemsavgifter med ca 10% beslutades.

Många intressanta diskussioner kring anläggningsfrågor (Bällstahallen), nya tävlingsregler, elitstöd m.m diskuterades under helgen. Även en presentation av Friidrotts SM i Uddevalla 2024 hölls och det ser ut att bli ett storslaget evenemang!

Sammanfattningsvis en mycket trevlig stämma där Friidrotten i fokus, den olympiska huvud-sporten ständigt var i fokus! 

 

Alla handlingar

Detta beslutades

Summering av Stadionklubbarnas föreningsstämma 2024
2024-03-22 22:48

Den 19 mars hade stadionklubbarnas årsmöte. Bromma IF som utför en av 11 ägar/medlem-föreningar i föreningen representerades av Simon Bjernerup, Axel Hagerud och Per-Olov Östberg. Mötet var mycket lyckat. Stämningen var god och alla beslut fattades enhällighet. Styrelsen för 2023 beviljades ansvarsfrihet och valberedningens förslag på ny styrelse accepterades. Det innebär att P-O sitter kvar i styrelsen, medan Simon valdes om på 1 år till medlemskommittén (valberedningen). Tre ämnen behandlades utöver detta:

 

  1. Stämman beslutade att uppta tre nya klubbar: IFK Lidingö (återinträde), Täby IS och Turebergs FK somansökt om inträde. Vidare ser stadionklubbarna positivt på att inkludera fler Stockholmsklubbar i framtiden.

  2. Stämman beslutade att dela ut 25 000 kr till de nio klubbarna, däribland Bromma IF som tidigare har bidragit under tider av ekonomiska problem. 

  3. Stadionklubbarna försöker att utveckla sin ungdomsverksamhet genom att 2024 anordna tävlingen BAUHAUS-galan Youth. Tävlingen ska hållas i mitten av augusti och Bromma kommer att bidra med funktionärer. Ambitionen är att skapa en ungdomstävling som lockar publik till Stadion, under parollen: för ungdomar, av ungdomar.
    Bromma IF fick också mycket beröm för sin uppskattade ungdomstävling på Stadion - Brommaspelen.

 

Bromma IF:s representanter var mycket nöjda med mötet och ser mycket positivt på Stadionklubbarnas arbete för att utveckla friidrottsverksamheten på Stockholms Stadion.

 

Rapport från Gotland-Stockholms Friidrottsförbunds årsmöte 2024
2024-03-21 11:44

Den 13 mars dvs. en dag efter Bromma IF:s årsmöte ägde distriktet Gotland-Stockholms Friidrottsförbunds (gamla 08-fri) årsmöte rum i Sätra Friidrottshall. På plats var ca 50 ombud
och 20 föreningar representerade, däribland Bromma IF. 

Mötet öppnades av Vice ordförande för Gotland-Stockholms Friidrottsförbund - Peter Dacke för att sedan övergå till Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers som hälsade alla välkomna och föredrog friidrottens framgångar och utmaningar både lokalt som nationellt. Johan Storåkers valdes sedermera till mötesordförande till årsmötet. Simon Bjernerup (ledamot i distriktet) valdes till mötessekreterare. 

Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan och budget inför 2024 föredrogs och godkändes samt även prisutdelning skedde för väl förtjänta prestationer inom distriktet.
Alla årsmöteshandlingar hittas här.

Även ombuds-listan till Förbundsårsmötet i Uddevalla godkändes enligt valberednings förslag. 

När det kom till personval beslutade mötet att ajournera årsmötet till 18 april kl.19:30  p.g.a. sena avhopp och brist på kandidater till ordförandeposten. 

Mer info om mötets upptagande kommer att publiceras på distriktets hemsida. 

Kraftmätningen!
2024-03-20 00:20

Lördagen den 16 mars arrangerade Bromma IF en verklig friidrottsfest i Sätra friidrottshall! För första gången hade vi fått förtroendet att arrangera en final i Kraftmätningen, ett uppdrag som växlar mellan olika klubbar. Detta år var det rekorddeltagande i Kraftmätningen Inomhus, totalt var 14 lag på plats i Sätra friidrottshall med deltagare från 17 klubbar.

Kraftmätningen är ett av friidrottsförbundets initiativ för att få ungdomar att fortsätta med friidrott även genom tonåren. Det är en lagtävling för klubbar från hela landet och den finns i två varianter, utomhus för 13-15-åringar och inomhus för 15-17-åringar. I år arrangerades 17-årstävlingen för åttonde gången. Två gånger tidigare har Bromma varit med i Kraftmätningen 17 år och bästa resultatet är ett silver i pojkklassen senast klubben var med (2019).


Tävlingen omfattar fem grenar och en stafett, och många aktiva ställer upp i grenar där man normalt inte tävlar. Det blir en rolig utmaning och många personliga rekord brukar slås - och i år var inget undantag! Bromma IF ställde upp med fullt lag, 8 tjejer och 8 killar, som gjorde 63 starter och satte 36 pers! Några resultat som verkligen sticker ut är Eliahs 7,42 på 60m och Vilgots 181 i höjd, samt att stafettlaget tog en storseger i sitt heat.

Tyvärr räckte det inte lika högt upp i resultatlistan som senast, många riktigt starka lag var på plats (nästan en fjärdedel av de tävlande hade tagit SM-medaljer under vintern!) och Bromma bärjade plats 7 i P17- och mixklassen, samt plats 9 i F17. Vår grannklubb Tureberg var på plats med ett urstarkt lag och gjorde det ingen gjort tidigare, vann alla tre klasserna. Hatten av för det!

Stämningen var god och efter tävlingen kom många positiva omdömen från deltagarna. Mycket roligt för oss som arrangörer! För första gången någonsin var det också möjligt att följa ett bromma-arrangmang i direktsändning! Detta tack vare Falken Produktion som producerade och sände på svensklivesport.se. Reprisen ligger kvar för den som vill se tävlingen i efterhand!

Att arrangera tävlingar är roligt men kan vara utmanande. Ett 40-tal flitiga brommaiter var igång som funktionärer under dagen, och gjorde ett strålande jobb. Jättetack till er alla! Dessutom hade vi god hjälp från ett antal vänner i andra klubbar. Därför skickas avslutningsvis ett stort tack till...

...Jessica Falkman (Lidingö), helproffsig speaker som vägledde genom tävlingen
...Rickard Bellander (Hellas) och Roger Karlsson (Tumba), tävlingens två rutinerade starters
...Per Gyllenhammar Hoppe (Lidingö) som hjälpte till med tidtagningen
...Åsa Cumlin som var grenledare vid en av höjdhoppsmattorna
...Åsa Härkegård och ett antal ungdomar från Mälarhöjdens, som skötte den ena längdhoppsgropen med den äran
...och personalen i Sätra friidrottshall - Gunnar, Hans, Jesper, Marcus och Pelle - som hjälpte till med praktiska bestyr inför, under och efter tävlingen

Alla resultat finns på Easyrecord

Vår egen sida om Kraftmätningen

 
Friidrottsskolan 2024
16 MARS 2024
KOMMANDE TÄVLINGAR
25 maj 2024
Bli funktionär!
STATISTIK & RESULTAT
Kläder, väskor och mer!
Följ oss även på:
VÅRA SAMARBETSPARTNERS